Voorzitter – Gwen Stienstra

Lieve lezer,

Ik mag dit jaar met trots de voorzitter zijn van TW!ST. Mijn naam is Gwen en ik ben 20 jaar oud. Ik kom uit het knusse stadje Sneek en ik ben sinds anderhalf jaar woonachtig in het mooie Groningen.

Ik ben vorig jaar begonnen met de studie Taalwetenschap en gelijk actief geworden bij TW!ST. Ik begon met de activiteitencommissie en halverwege het jaar ben ik daar ook nog de lustrumcommissie bij gaan doen. Dit jaar zal ik als voorzitter er voor zorgen dat alles binnen de vereniging op rolletjes loopt. Ik leid de wekelijkse vergaderingen en de algemeen leden vergaderingen.

Naast alle bestuurszaken en het studeren werk ik bij thuiszorg en help ik ouderen een handje in huis en drink ik graag een kopje thee met ze. Ik ben gek op het bezoeken van concerten,honden en ik spendeer graag tijd met lieve mensen om mij heen.
Ik heb ontzettend veel zin in aankomend jaar met mijn mede-bestuursgenoten, de commissies en alle leden.

Je mag altijd vragen aan mij stellen of even gezellig komen kletsen. Twijfel niet om een appje te sturen of mij aan te spreken, want ik help je graag.

Liefs,

Gwen Stienstra
Voorzitter TW!ST 2019-2020
E-mail: voorzitter@twistgroningen.nl
Tel: 06 37 42 42 15


Secretaris – Anne Spoelstra

Lieve lezer,

Mijn naam is Anne, ik ben 24 jaar en ik mag dit jaar de secretaris van TW!ST zijn. Ik zal er dus voor zorgen dat jullie elke maand een nieuwe nieuwsbrief ontvangen en wanneer jullie een mail naar ons sturen ben ik degene die een mailtje terug stuurt.

Ik begin dit jaar aan mijn tweede jaar van de opleiding Taalwetenschap. Ik heb hiervoor twee andere studies gedaan, namelijk de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en Logopedie, maar heb ze allebei niet afgemaakt. Gelukkig heb ik het idee nu eindelijk op de juiste plek te zitten. Drie maal is scheepsrecht toch?

Ik heb geen commissie-ervaring en stort mij gelijk in het bestuursleven. Maar maak je geen zorgen. Afgelopen zomer ben ik ook van een 6 meter hoge rots in de zee gesprongen, dus het moet mij wel lukken om nog een keer in het diepe te springen.

In mijn vrije tijd spreek ik het liefst met mensen af om leuke dingen te doen: koken, borrelen, eten, winkelen, feesten, reizen, wandelen, ik ben voor bijna alles wel in. Al kan ik er ook zeker van genieten om ’s avonds met mijn kat op de bank Netflix te kijken, te tekenen, gamen of lekker dagdromen onder het genot van een kopje thee.

Ik heb echt onwijs veel zin in het aankomende jaar, want met mijn lieve bestuursgenootjes, de gezellige commissies en jullie geweldige leden kan het niet anders dan een fantastisch jaar worden! Mocht je vragen hebben, mag je deze altijd aan mij stellen. Heb je geen vragen? Ik houd ook heel veel van even lekker kletsen, dus voor een gezellig praatje kan je ook altijd bij mij terecht.

Liefs,

Anne Spoelstra
Secretaris TW!ST 2019-2020
Mail: secretaris@twistgroningen.nl
Tel: 06 40 54 53 92


Penningmeester – Kim Borgonje

Lieve lezer,

Mijn naam is Kim Borgonje en ik ben dit jaar de penningmeester van TW!ST! Samen met vier andere hele gezellige meiden ga ik dit jaar zorg dragen voor onze studievereniging. Als penningmeester zorg ik voor het geld binnen TW!ST en zorg ik ervoor dat iedereen netjes betaalt. Ik ben vierdejaars student en ook al vier jaar lid bij TW!ST. In mijn eerste jaar bij TW!ST zat ik in de MediaCie en vorig jaar zat ik namens TW!ST in de MIX-commissie, de commissie die het MIX-feest organiseert. En dit jaar zal ik dus deel uit maken van het bestuur van TW!ST. 

Inmiddels heb ik de bachelor Taalwetenschap afgerond en ben ik bezig met de master Computercommunicatie. Naast mijn studie werk ik een koffiezaakje waar ik onder andere de koekjes en taarten voor mag bakken. Om weer een beetje te compenseren voor die taartjes sport ik bij de ACLO, waar ik allerlei verschillende sporten doe. En stiekem vind ik dit eigenlijk ook gewoon heel leuk.

Maar dit jaar zal ik dus ook vooral bezig zijn met TW!ST. Ik hoop dan ook dat jullie er samen met ons een heel gezellig (lustrum-!) jaar van gaan maken. Mocht je nog meer over mij willen weten of heb je nog andere vragen, dan mag je me altijd aanspreken!

Liefs,

Kim Borgonje
Penningmeester TW!ST 2019-2020
Mail: penningmeester@twistgroningen.nl 


Commissaris Intern – Nynke Kuipers

Lieve leden,

Mijn naam is Nynke Kuipers. Ik ben 20 jaar oud en vorig jaar heb ik Friesland verlaten om te beginnen aan mijn studie Taalwetenschap in Groningen. Inmiddels zit ik alweer in mijn tweede studiejaar. Vanaf het begin ben ik met veel plezier actief geweest binnen de vereniging en inmiddels ben ik de Commissaris Intern van TW!ST. Ik vind dit een hele leuke manier om wat extra’s te doen naast mijn studie. Het is heel leerzaam, maar ook vooral heel gezellig.

In mijn vrije tijd spreek ik graag af met mijn vrienden om leuke dingen te doen. Ik ga graag naar feestjes en op stap, maar ik kan er ook ontzettend van genieten om lekker in bed filmpjes te kijken met een theetje.

Ik heb jarenlang hoorn gespeeld en op zangles gezeten. Inmiddels volg ik ook gitaarlessen, maar door de bestuursdrukte is dit nu wat op een lager pitje. Later wil ik hier graag weer wat meer tijd in stoppen.

Ik heb super veel zin in dit bestuursjaar en ik denk dat het een onvergetelijke ervaring gaat worden, met 4 super leuke meiden, die ik inmiddels mijn vriendinnen mag noemen.

Liefs,

Nynke Kuipers
Commissaris Intern TW!ST 2019-2020
Mail: intern@twistgroningen.nl
Tel: 06 11 94 30 70


Commissaris Extern – Lotte Seuren

Lieve lezer,

Dit jaar zal ik de prachtige functie van Commissaris Externe Betrekkingen vervullen.  Mijn naam is Lotte Seuren en ik ben 19 jaar oud. Ik ben dit jaar verantwoordelijk voor het contact met sponsoren, universiteitsorganen en ook andere studieverenigingen. Een onwijs leuke maar vooral leerzame taak die ik dit jaar mag uitvoeren.

Vorig jaar ben ik begonnen met de studie Taalwetenschap. Ik ben helemaal afgereisd vanuit het gezellige Brabant om in het Hoge Noorden te komen studeren, een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb! Aansluiting bij TW!ST vond ik al snel en ik heb dit als enorm prettig ervaren. Ik ben niet actief geworden bij TW!ST helaas, maar na veel goede gesprekken gevoerd te hebben heb ik besloten om te solliciteren voor een bestuursfunctie. En ik heb er onwijs veel zin in met deze vier leuke meiden!

Naast mijn studie zit ik bij A.S.V. Dizkartes, houd ik van gezelligheid, een drankje, Netflix en zingen. Ik zou graag nog bij een studentenkoor gaan maar ik hoop dit volgend jaar op te kunnen pakken. Ik wil me dit jaar vol kunnen geven voor onze studievereniging dus zingen in een koor komt later wel weer!

Contacten leggen is een belangrijk onderdeel van mijn functie. Ik vind het onwijs leuk om ook de leden van TW!ST beter te leren kennen, dus ik maak graag een praatje met je! Ik vind het belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar plek voelt binnen de studie en de vereniging. Voor vragen of opmerkingen of gewoon een leuk gesprek, spreek me vooral aan of stuur een bericht, app of mail. Wat jij het fijnst vindt!

Liefs,

Lotte Seuren
Commissaris Extern TW!ST 2019-2020
Mail: extern@twistgroningen.nl
Tel: 06 15 51 50 26

 

 

Foto’s door Goitzen van der Veen