Voorzitter – Leonie van der Land

Lieve lezer,

Met trots kan ik zeggen dat ik dit jaar de voorzitter van TW!ST mag zijn. Ik ben Leonie, 26 jaar en masterstudent European Linguistics.

In juli 2017 heb ik de bachelor Taalwetenschap afgerond. Aangezien ik best wat vrije tijd had tijdens de bachelor, besloot ik om tijdens mijn laatste jaar als student (althans, dat dacht ik toen) nog even actief te worden bij de vereniging door in de MediaCie plaats te nemen. Het liep allemaal een beetje anders, want in februari 2018 stapte ik van de master Applied Linguistics over naar European Linguistics. Dit hield in dat ik op dat moment nog meer vrije tijd kreeg, en daarom ging ik tevens in de toen net opgerichte MasterCie. Mijn hart voor de vereniging groeide, en daarom besloot ik te solliciteren voor een bestuurspositie.

Als ik niet bezig ben met studeren of bestuurszaken, besteed ik mijn tijd graag aan sociale activiteiten met vrienden, piano spelen, Netflix, lezen, en ben ik fervent bezoeker van de Pathé. Daarnaast werk ik bij een muziekvereniging als coördinator van de jeugdafdeling.

Ik heb er onwijs veel zin in om er samen met jullie, de commissies en natuurlijk mijn bestuursgenoten een fantastisch jaar van te maken! Mocht je een babbeltje met me willen maken, gewoon voor de gezelligheid of voor iets serieuzers, spreek me dan vooral aan als je me ziet of neem contact met me op.

Tot ziens op onze activiteiten!

Leonie van der Land
Voorzitter
TW!ST 2018-2019

Secretaris – Stella Landsheer

Hallo!

Ik ben dit jaar secretaris bij TW!ST, wat onder andere inhoudt dat alle nieuwsbrieven die je elke maand via de mail toegestuurd krijgt door mij geschreven worden. Ook wanneer je mailcontact met TW!ST zoekt zal ik al je vragen beantwoorden.

Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de havo in Amersfoort. Ik heb een jaar de opleiding Pedagogiek gevolgd om vervolgens met mijn propedeuse-diploma op zak door te kunnen stromen naar de universiteit. Vorig jaar ben ik dan ook gestart met de opleiding Taalwetenschap, hier aan de RUG.

Afgelopen jaar ben ik als eerstejaars ook gelijk actief lid bij TW!ST geworden. Ik heb mijn steentje bijgedragen binnen de AcCie. Samen met mijn commissiegenoten organiseerden wij veel niet-studiegerelateerde activiteiten. Hier heb ik geen moment spijt van gehad. Ik geniet van alle leuke activiteiten en mensen om mij heen binnen de vereniging en ben benieuwd wat het komende jaar voor leuks zal brengen!

Ik kijk erg uit naar de samenwerking binnen de vereniging dit jaar met jullie leden, alle commissies, en natuurlijk mijn vier lieve bestuursgenootjes! Als je vragen hebt, stel deze dan gerust! Ook als je geen vragen hebt, maar gewoon een praatje wilt maken zou ik dat hartstikke leuk vinden!

Liefs,

Stella Landsheer
Secretaris
TW!ST 2018-2019

Penningmeester – Geeske Hilhorst

Moi!

Mijn functie voor komend jaar is penningmeester, dit betreft geld sluizen van en naar onze rekening. Dit is heel handig, zo heeft een iemand het overzicht en kunnen jullie makkelijk genieten van al onze activiteiten.

In september 2017 begon ik als broekie van 17 met studeren. Ik kom oorspronkelijk uit Zutphen, dus op kamers wonen was eigenlijk wel een vereiste. Hierdoor kon ik makkelijk naar activiteiten en leerde ik leden van TW!ST kennen, ook omdat ik begon in de RedakCie en in februari met de ReisCie. Niet alleen binnen de studie, maar ook bij veel andere studies van de faculteit groeide het contact snel. Aangezien ik ontzettend veel plezier beleef aan dit soort contact, en graag studenten help waar het kan vond ik het geen lastige keuze om te solliciteren voor een bestuursfunctie.

Naast dat ik er ben om financiën te regelen, vind ik het minstens net zo belangrijk dat iedereen zich goed voelt binnen de studie. Schroom niet om me berichtjes te sturen of me aan te spreken als je me ziet (let wel: ik schrik erg snel, is niet persoonlijk), want ik ben er ook van persoon tot persoon voor je.

Ik heb ontzettend veel zin in dit jaar met deze vier lieve, grappige en mooie meiden, en natuurlijk met ieder lid en iedere vriend van TW!ST.

Tot snel,

Geeske Hilhorst
Penningmeester
TW!ST 2018-2019

Commissaris Intern – Annemarie Akker

Joe,

Een heel jaar lang zal ik alle commissies achter de broek aan gaan zitten. Als je actief bent bij TW!ST zul je dus erg veel met mij te maken krijgen, aangezien ik komend jaar de Commissaris Intern zal zijn. Mijn functie is dan ook om een tussenpositie aan te nemen tussen het bestuur en de commissies. Ik ga proberen om alle vergaderingen komend jaar bij te wonen en alle belangrijke zaken door te geven aan mijn bestuursgenoten.

Al op de middelbare school twijfelde ik enorm over mijn studiekeuze en besloot om te beginnen met de opleiding Chemie aan de Hanzehogeschool hier in Groningen. Na een jaar had ik mijn propedeuse behaald en ben ik doorgestroomd naar Taalwetenschap hier op de RuG. In dit jaar ben ik meteen actief geworden in de ReisCie. Samen met 3 andere veel te kleine meisjes hebben wij de reis naar Wenen neergezet. Afgelopen jaar ben ik begonnen aan de premaster Nederlandse taal en cultuur, naast mijn studie Taalwetenschappen en was ik de voorzitter van de IntroCie. Wederom een prachtige reis alleen dit keer iets dichter bij huis. Daarnaast werk ik al jaren bij de Albert Heijn aan de Nieuwe Ebbingestraat en ben ik werkzaam als tekstschrijver.

Nu de commissie sollicitaties klaar zijn en het echte werk kan gaan beginnen, krijg ik er alleen nog maar meer zin in. Ik hoop dan ook dat het een super leuk jaar gaat worden en voor vragen of opmerkingen mag je me altijd appen, mailen of aanspreken, wat je maar wil.

Annemarie Akker
Commissaris Intern
TW!ST 2018-2019

Commissaris Externe Betrekkingen – Karlijn de Jong

Hi!

Komend jaar zal ik de mooie functie van Commissaris Externe Betrekkingen vervullen. Ik onderhoud dus het contact met sponsoren, universiteitsorganen maar ook andere studieverenigingen.

Drie jaar geleden ben ik met veel enthousiasme begonnen met de studie Taalwetenschap. Dat enthousiasme breidde zich uit toen ik vorig jaar actief werd binnen TW!ST als lid van de AcademiCie en later ook van de ReisCie. Dat vond ik ontzettend leuk om te doen, dus de keuze om te solliciteren voor een bestuurspositie was al gauw gemaakt.

In het weekend werk in in de Albert Heijn op de kaas- en vleeswarenafdeling. Daarnaast loop ik hard bij Vitalis, speel ik gitaar, heb ik een grote voorliefde voor koffie én de serie Friends. Tot slot mag je me ‘s nachts altijd wakker maken voor (heel veel) lasagne! Mag je de rest van de dag overigens ook mee aankomen.

Hoewel het in mijn functie natuurlijk heel belangrijk is om contacten te leggen, vind ik dat privé ook heel erg leuk om te doen. Ik vind het belangrijk dat iedereen binnen TW!ST zich op zijn of haar gemak voelt en ik zal het dan ook heel erg leuk vinden om een praatje met jullie te maken. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, of gewoon even gezellig willen kletsen onder het genot van een kop koffie, stap vooral op me af of mail, bel, app of stuur een postduif mijn kant op.

Liefs,

Karlijn de Jong
Commissaris Externe Betrekkingen
TW!ST 2018-2019

Foto’s door Jouke Spoelstra