Ik denk dat wanneer je andere mensen vertelt dat je Taalwetenschap studeert, de meest gestelde vraag is: wat kun je daar dan mee? Wat word je dan, en wat wil jij worden? Na mijn bachelor kon ik nog steeds geen duidelijk antwoord op deze vraag geven, daarom besloot ik een master te gaan doen. Ik twijfelde tussen Applied Linguistics en Multilingualism, heb uiteindelijk voor de laatste gekozen en daar zeker geen spijt van gehad!

Wat ik zo fijn vind aan deze master is dat het eerste halfjaar heel breed is, er worden veel verschillende onderwerpen behandeld. Dit geeft je de mogelijkheid om te ontdekken waar je interesses liggen, en waar juist niet. Deze kennis heb ik gebruikt om voor het tweede halfjaar een stageplek en scriptieonderwerp te kiezen. Doordat dit tweede halfjaar erg gericht is op specifieke onderwerpen waar ik intensief mee bezig ben, kom ik weer iets dichterbij het antwoord op de vraag wat ik wil worden.

Naast de academische kennis van verschillende vakgebieden (zoals sociolinguïstiek, psycholinguïstiek en onderwijs) geeft deze master dus ook de mogelijkheid om door praktische dingen (opdrachten, excursies en een eventuele stage) te ontdekken waar je je in wilt specialiseren en hoe je jouw kennis wilt gaan toepassen.

Laura Nap