Commissies

Een bestuur is niks zonder haar commissies. Bij TW!ST worden de commissies gevormd door de leden die dit allemaal vrijwillig doen. Op dit moment hebben wij vijf fantastische commissies. Op deze pagina vind je een korte beschrijving van elke commissie.

De AcCie/Academicie organiseert enerzijds alle niet-studiegerelateerde activiteiten, daarbij kun je denken aan de borrels en TW!STerklaas. Daarnaast organiseert deze commissie ook workshops, uitjes en lezingen die juist wél gerelateerd zijn aan de studie. Wij hebben ook de LiftCie, die samen met afgevaardigden van EPU (studievereniging van American Studies) en Esperia (studievereniging van Europese Talen en Culturen) een liftwedstrijd organiseert. Onze RedakCie zorgt ervoor dat wij vier keer per jaar mogen genieten van de NOAM, het tijdschrift waarin bijvoorbeeld recensies en recepten staan, maar ook interviews met docenten of (oud)leden. De ReisCie organiseert de buitenlandse reis voor TW!ST zodat wij met een grote groep taalwetenschappers eens de taal in een ander land kunnen gaan proeven. Daarnaast hebben we de RvA en de KasCo die allebei een helpende hand zijn voor het bestuur.

v.l.n.r. Melissa Wijkstra, Marloes Wedzinga, Marinka Vette, Anna den Reijer, Amber Lankheet

Met trots introduceren wij de samengevoegde AcCie en AcademiCie. Deze commissie zal dit jaar heel veel leuke activiteiten voor jullie organiseren. Hieronder stellen alle commissieleden zichzelf nog even voor:

Amber Lankheet - Voorzitter

Heii, ik ben Amber, 19 jaar en ik kom uit Haaksbergen, een erg leuk dorp in het mooie Twente. Ik zit alweer in mijn tweede jaar van Taalwetenschap en ik woon op kamers. In het weekend reis ik vaak op en neer naar mijn ouders en mijn vrienden. Sinds 2 jaar ben ik veel aan het hardlopen en dat doe ik het liefst in het bos bij mijn ouders in de buurt. Daarnaast speel ik viool en ben ik altijd wel in voor een feestje! Maar ik houd ook heel erg van chillen op de bank met een leuke serie, zoals Friends of Brooklyn Nine-Nine. Ik heb ontzettend veel zin om voorzitter te zijn van deze leuke commissie en hopelijk zien we elkaar bij de activiteiten! 🙂

Anna den Reijer - Secretaris

Hoi! Ik ben Anna, 21 jaar en ik zit nu in mijn tweede jaar van taalwetenschap. Ik kom uit Assen, maar ik woon alweer een jaar op kamers in het prachtige Groningen. Naast mijn studie doe ik aan badminton bij GSBC AMOR, verder vind ik het leuk om piano te spelen en sinds een halfjaar ben ik ook gaan hardlopen. Ook vind ik het leuk om een rondje te maken op de racefiets, maar ik heb helaas niet zo veel ruimte voor een fiets op mijn kamer waardoor er soms weinig van komt. Ik zal dit jaar de secretaris zijn van de AcCie/AcademiCie en ik heb er heel veel zin in om met z’n allen leuke en leerzame activiteiten voor jullie te organiseren!

Melissa Wijkstra - Penningmeester / Commissaris Extern

Hoi! Ik ben Melissa, 21 jaar en zit in mijn vierde jaar van Taalwetenschap. Een jaartje langer dus en nu bijna afstuderen! Na vorig jaar bestuur te hebben gedaan bij TW!ST, zit ik dit jaar in de AcademiCie, waarin ik samen met Marinka verantwoordelijk ben voor de academische kant van de commissie. Ik hoop met de commissie een aantal leuke en leerzame activiteiten voor jullie neer te kunnen zetten. In de maanden november en december zul je mij helaas niet tegenkomen op de activiteiten, want dan loop ik met mijn rugzak ergens in Europa rond. Maar niet getreurd, daarna zal ik deze verloren maanden dubbel en dwars inhalen! Ik heb er ontzettend veel zin in dit jaar, hopelijk jullie ook!

Marloes Wedzinga - Ondersteunend lid / Vicevoorzitter

Hallo allemaal! Mijn naam is Marloes, ik ben 21 jaar en vervul de rol van ondersteunend lid en vicevoorzitter binnen de AcCie/AcademiCie. Daarnaast ben ik dit jaar ook de voorzitter van de RedakCie! Een paar maanden geleden heb ik mijn bachelor Taalwetenschap behaald en momenteel ben ik bezig met een educatieve master om uiteindelijk docent Spaans te worden. Het is niet de eerste keer dat ik actief ben binnen TW!ST. Twee jaar geleden zat ik in de AcCie/IntroCie en afgelopen jaar was ik de commissaris intern van het bestuur. Na een jaar alleen maar online activiteiten te hebben gehad, kijk ik er erg naar uit om allerlei fysieke dingen voor jullie te organiseren. Hopelijk zien we elkaar snel bij een van de activiteiten 🙂

Marinka Vette - Commissaris Promo

Hoi! Ik ben Marinka, 24 jaar en zit nu in mijn tweede jaar van Taalwetenschap. Als geboren en getogen Stadjer wou ik het liefst ook in Groningen studeren. Ik ben dol op katten en vind het daarnaast ook altijd heel gezellig om leuke dingen te doen met vrienden. Ik ben vanaf het eerste jaar al actief bij TW!ST en zit dit jaar ook nog in de RedakCie. Samen met Melissa zit ik in de AcademiCie waar wij de academische activiteiten organiseren. Ik kijk er erg naar uit om leuke academische activiteiten voor jullie neer te zetten dit jaar en heb er volle vertrouwen in dat het een leuk en leerzaam jaar wordt!

Lieve leden,

Ieder jaar organiseert TW!ST samen met studieverenigingen EPU en Esperia een liftwedstrijd. De leden die namens TW!ST in deze commissie zitten, stellen zich hieronder aan jullie voor:

Lieke Groot Koerkamp

Hee! Ik ben Lieke, 20 jaar oud en ik studeer en woon in Groningen. Als Taalwetenschapstudente werd ik al meteen in mijn eerste jaar lid bij de prachtige studievereniging TW!ST, waar ik een jaar later bestuur ging doen en de functie van secretaris heb vervuld. Na een jaar lang de andere verenigingen van de faculteit Letteren goed hebben leren kennen, besloot ik om nog geen afscheid van TW!ST (en EPU en Esperia) te nemen. Vandaar dat ik nu samen met mijn vijf andere commissieleden de LiftCie mag vormen. Ik heb onwijs veel zin om voor jullie een spectaculaire liftwedstrijd te organiseren - vooral nadat dit vorig jaar helaas niet door kon gaan. Het liftweekend belooft een geweldig weekend te worden die je niet snel zal vergeten. Tot in maart op bestemming onbekend!

Emma Bakker

Lieve TW!ST-leden,

Mijn naam is Emma Bakker, ik ben 22 jaar en ik mag dit jaar deelnemen in de LiftCie van TW!ST!
Ik heb eerder in de AcCie, AlmanakCie en AcademiCie van TW!ST gezeten en heb vorig jaar bestuur gedaan, dus wellicht dat jullie me al een beetje kennen 🙂
Toch nog even kort wat over mij: ik doe op dit moment de master Neurolinguïstiek in combinatie met Logopedie. Verder zit ik op tennis en dansen, wat ik beide een erg fijne afleiding vind naast het studeren.

Ik hoop dat velen van jullie mee zullen gaan op onze liftreis, ik heb er zin!

Tot snel en liefs van Emma

v.l.n.r. Marinka Vette, Rutger van Beek, Marloes Wedzinga, Marleen Posthuma

De RedakCie brengt vier keer per jaar het tijdschrift van TW!ST uit, genaamd de NOAM. Hieronder stellen de leden van deze commissie zich voor:

Marloes Wedzinga - Voorzitter en Commissaris Promo

Hallo allemaal! Mijn naam is Marloes, ik ben 21 jaar en vervul de rol van voorzitter bij de
RedakCie. Daarnaast zal ik ook voor een groot deel de nieuwe Instagrampagina
(@de.noam) van de NOAM beheren. Een paar maanden geleden heb ik mijn bachelor
Taalwetenschap behaald en momenteel ben ik bezig met een educatieve master om
uiteindelijk docent Spaans te worden. Het is niet de eerste keer dat ik actief ben binnen
TW!ST. Twee jaar geleden zat ik in de AcCie/IntroCie en afgelopen jaar was ik de
commissaris intern van het bestuur. Schrijven is een van mijn hobby’s en ik heb er altijd al
wat meer mee willen doen, deze commissie is daarom ideaal voor mij! Ik hoop dat jullie met
veel plezier de verschillende edities van de NOAM gaan lezen 🙂

Marleen Posthuma - Secretaris

Hey! Ik ben Marleen, 22 jaar oud en de secretaris van de RedakCie 2021-2022. Momenteel
zit ik in het tweede jaar van de master Neurolinguïstiek en loop ik stage in een
logopediepraktijk. Naast mijn studie vind ik het leuk om te wielrennen en te schaatsen. De
afgelopen jaren ben ik ook al actief geweest bij TW!ST. Zo was ik vorig jaar
bestuursvoorzitter en daarvoor heb ik in de ReisCie en AcademiCie gezeten. De RedakCie
leek me altijd al een leuke commissie en daarom kijk ik ernaar uit om vier mooie Noams
neer te zetten!

Rutger van Beek - Penningmeester / Vicevoorzitter

Hoi! Ik ben Rutger, ik ben 17 jaar oud en ik ben de vicevoorzitter en penningmeester (en de
proofreader) van de RedakCie van ‘21-’22. Ik ben een eerstejaars bij de studie
Taalwetenschap. Mijn interesses bevinden zich ook veel in taal en verder vind ik piano
spelen leuk, al ben ik daar nog niet heel goed in. Dit is mijn eerste keer dat ik actief ben bij
TW!ST - vrij logisch als eerstejaars - en de RedakCie had meteen mijn aandacht. Ik heb
gelukkig veel plezier aan schrijven en hopelijk kan ik wat mooie stukken maken voor de
lezers van de NOAMs!

Marinka - Commissaris Design

Hoi! Ik ben Marinka, 24 jaar en ben de commissaris design van de RedakCie. Op dit moment
zit ik in het tweede jaar van de bachelor Taalwetenschap. Naast mijn studie vind ik het leuk
om te sporten en leuke dingen te doen met vrienden en natuurlijk actief te zijn bij TW!ST. Vorig
jaar zat ik in de IntroCie en naast de RedakCie zit ik ook nog in de AcCie/AcademieCie. De
RedakCie leek mij ook erg leuk en kijk er naar uit om leuke en mooie NOAMs voor de lezers
dit jaar!

v.l.n.r. Emke Sijtsma, Suzanne ter Maat, Jildou van der Wijk, Myrthe Kingma

Hoi lieve leden van TW!ST,

Wij zijn de reiscommissie van 2021/2022! Wij gaan met z’n vieren voor jullie een enorm leuke reis plannen, zodat we met z’n allen op avontuur kunnen dit jaar! Hieronder stellen we ons nog snel even voor:

Suzanne ter Maat - Voorzitter

Hey! Ik ben Suzanne, 20 jaartjes jong en ik ben dit jaar de voorzitter van de ReisCie. Feestjes, festivalletjes, studie en pakketjes bezorgen staan op mijn agenda als ik niet druk bezig ben met onze leuke commissie. Verder kun je mij ook enorm blij maken door me op een random bus, trein, boot of vliegtuig te zetten om af te reizen naar een verre bestemming. Ik heb dan ook enorm veel zin om een geweldige reis te organiseren dit jaar, we gaan er een mooi avontuur van maken!

Myrthe Kingma - Secretaris

Hallo! Ik ben Myrthe, ik ben 19 jaar en kom uit het pittoreske Friese Drachten. Ik ben dit jaar de secretaris van de ReisCie (de leukste commissie natuurlijk) van TW!ST en zit in het tweede jaar van de bachelor Taalwetenschap. Ik werk al veel te lang bij de Jumbo in Drachten, in mijn vrije tijd probeer ik fanatiek aan fitness te doen, ik houd van muziek, creatief bezig zijn, fotografie en brainstormen over reizen (die vaak niet eens echt worden uitgevoerd, oeps). Hopelijk ga ik me dit jaar met ten minste één reis bezighouden die echt doorgaat: de reis met TW!ST! Ik heb er zin in en ik hoop dat we een ontzettend gave reis in het vooruitzicht hebben het komende jaar, we gaan ons best doen er iets moois van te maken! 🙂

Emke Sijtsma - Penningmeester

Hey! Mijn naam is Emke en komend jaar ben ik de penningmeester van deze geweldige commissie. Ik ben 19 jaar en zit nu in mijn tweede jaar van Taalwetenschap. Dit combineer ik sinds september met de opleiding Logopedie. Als ik niet aan het studeren ben, ben ik regelmatig op een terrasje in de stad te vinden, ben ik aan het koken of bakken en vind ik het leuk om incidenteel een rondje hard te lopen. Daarnaast hou ik natuurlijk heel erg van reizen. Ik kijk ernaar uit om samen met deze lieve commissiegenootjes een mooie reis neer te zetten!

Jildou van der Wijk - Vicevoorzitter

Hoi! Ik ben Jildou en ik ben dit jaar de vicevoorzitter van de reisCie! Ik ben 19 jaar en ben bezig met het tweede jaar van de bachelor Taalwetenschap. Naast mijn studie en werk vind ik het leuk om af te spreken met vrienden, te sporten en vakantie te vieren. Ik heb er enorm veel zin in om dit jaar een fantastische reis neer te zetten!

v.l.n.r. Anna den Reijer, Hannah Thaens, Amber Lankheet

De IntroCie organiseert ieder jaar de introductieactiviteiten bij TW!ST, waaronder het introductiekamp. Hieronder stelt de commissie zich even voor:

Hannah Thaens - voorzitter

Hallo iedereen! Ik ben Hannah, 19 jaar en ik kom uit het mooie Brabantse Eindhoven. Ik woon sinds vorig jaar hier in het noordelijke Groningen, wat me tot nu toe heel erg is bevallen! Ik zit dit jaar ook in het bestuur bij TW!ST, daar ben ik de secretaris. Naast het bestuur en deze commissie heb ik een heleboel hobby's: ik hou van muziek maken (en dan vooral pianospelen en zingen), haken, hockeyen, (tafel)tennissen, noem maar op. Ik heb heel veel zin om de introductieactiviteiten aankomend jaar te mogen organiseren met mijn lieve commissiegenootjes!

Anna den Reijer - secretaris

Hoihoi! Ik ben Anna en naast de AcCie/AcademiCie zit ik nu ook in de gezellige IntroCie! Ook in deze commissie zal ik weer de functie van secretaris op me nemen. Naast de geweldige tijd die ik bij TW!ST doorbreng ben ik soms ook nog aan het studeren, hardlopen, wandelen of muziek aan het maken. Verder ben ik ook altijd te porren voor een drankje en een feestje, maar ik kan me ook heel goed vermaken met een avondje netflix op de bank. Ik heb er heel veel zin in om met mijn gezellige commissiegenootjes een onvergetelijk kamp neer te zetten!

Amber Lankheet - penningmeester

Hoi iedereen!! Dit jaar zit ik in een super leuke en gezellige commissie namelijk de IntroCie! Ik ben aan het begin van mij studie ook actief geweest bij TW!ST en dat was zeker aan te raden om je studiegenoten beter te leren kennen! En de activiteiten zijn heel leuk:)
Buiten de studie en vereniging vind ik het leuk om te sporten en speel ik viool in een studentenorkest. Ik ben ook dol op een gezellige spelletjes avond en uitgaan met vrienden.
Wij hebben ontzettend veel zin in het introkamp en de andere activiteiten! Hopelijk jullie ook!

Heb je vragen, problemen, of klachten over TW!ST? Maar wil je deze liever niet met het bestuur bespreken? Daarvoor kun je terecht bij de Raad van Advies:

Anne Spoelstra
06 40 54 53 92
anne.spoelstra@live.nl

Annemarie Akker
06 51 96 82 12
annemarieakker0@gmail.com

Emma Bakker
06 81 33 04 13
e.bakker.18@student.rug.nl

Jordi Oosterhuis
06 51 61 09 96
jordioosterhuis@hotmail.com

Karlijn de Jong
06 16 17 33 54
karlijndejong98@hotmail.com

Lieke Groot Koerkamp
liekegrootkoerkamp@live.nl

Marleen Posthuma
06 31 18 89 42
marleenposthuma@hotmail.com

Marloes Wedzinga
06 40 15 28 39
marloes25w@hotmail.com

Nynke Kuipers
06 11 94 30 70
nynke-kuipers@hotmail.com

Stella Landsheer
06 24 46 26 12
stellalandsheer@hotmail.com

De kascommissie zal dit jaar bestaan uit Kim Borgonje, Melissa Wijkstra, Rowin Arnoldus en Thomas Vollema. Zij zullen de bankzaken controleren van TW!ST.