Op deze pagina kan je informatie vinden die handig kan zijn als je een eerstejaars student Taalwetenschap wordt of bent. Natuurlijk kunnen we niet alle vragen beantwoorden, want dan zouden we wel een hele website hieraan kunnen wijden. Daarom ben je altijd welkom om vragen te stellen aan het bestuur van TW!ST. Hiervoor kan je een mailtje sturen naar bestuur@twistgroningen.nl

MEET TW!ST
Begin je in september 2020 met Taalwetenschap aan de RUG? Geef je dan op voor onze introductie activiteiten!
Het introductiekamp kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Ter vervanging van het introductiekamp zijn er twee MEET TW!ST-activiteiten in het geplande introductieweekend van 4-6 september. Tijdens MEET TW!ST leer je de vereniging, maar natuurlijk vooral elkaar op een leuke manier kennen, waardoor je een goede start van je studie hebt.
Op vrijdag 4 september is er een introductiemiddag in het Noorderplantsoen en op zaterdag 5 september een online pubquiz.
Opgeven voor beide activiteiten kan via onderstaande link. De deadline om je aan te melden is 3 september.

https://docs.google.com/forms/d/1bIAhWo7bgQHVU5BeoD6btNNDNXTY4wyADvQ92-XIcoE/edit

De studentmentoren
Als eerstejaars Taalwetenschap student krijg je mentorcolleges van een mentor. Tijdens deze colleges vertelt je mentor alles over de universiteit en je studie. Verder heb je in de loop van het jaar een individueel gesprek met je mentor om te kijken hoe alles gaat en of je nog op koers ligt om je BSA te halen. Als studievereniging kunnen wij ons voorstellen dat je niet aan je mentor vraagt hoe je rooster werkt of hoe je nou precies in moet loggen op Nestor (al staan ze daar natuurlijk zeker open voor!). Daarom hebben wij studentmentoren in het leven geroepen. Deze studentmentoren zijn ouderejaars Taalwetenschap studenten die per tweetal een groep eerstejaars studenten begeleid. Je hebt een Facebookgroep en een Whatsappgroep met deze mentoren en samen met je groepje kun je bijvoorbeeld gezellig gaan eten. Aan deze studentmentoren kun je iedere vraag stellen die in je opkomt. Zij zijn immers zelf ook een eerstejaars geweest en weten als geen ander hoe het studentenleven is. De groepen voor de studentmentoren worden zo snel mogelijk in september ingedeeld. De studentmentoren zullen dan contact met hun groep opnemen.

De boekenverkoop
Als eerstejaars komt er nogal veel informatie op je af. Daar komt nog bij dat je boeken moet bestellen voor je vakken van het hele jaar. Help! Gelukkig heeft TW!ST een oplossing: wij regelen de boekenverkoop! Je ontvangt van ons een overzichtelijke lijst met alle boeken die je voor het eerste jaar nodig hebt. Dat hoef je dus niet meer zelf bij elkaar te zoeken. En als mooie extra krijg je dan ook nog eens korting op je boeken! Meer informatie over de boekenverkoop krijg je als je je inschrijft als student Taalwetenschap. Wil je direct bestellen dan kan dat via de TW!ST-webshop.

Het rooster
Niets is zo verwarrend als je rooster. Voor je begint met je studie wil je natuurlijk wel alvast even bekijken welke vakken je gaat volgen en of je nog wel tijd hebt voor je bijbaantje. Het nieuwe rooster wordt vaak pas eind augustus bekend gemaakt, dus je moet wel even geduld hebben in de zomer. Het rooster kan je vinden via www.rug.nl/roosters. Vervolgens klik je op de roostergenerator. Hier kan je een programma selecteren. Vervolgens klik je op faculteit letteren en zoek je naar BA Taalwetenschap studiejaar 1. En voilà, daar is je rooster!

Studentmail
Als student van de RUG krijg je een eigen studentmail. Hierop ontvang je alle mailtjes van docenten en bijvoorbeeld de studieadviseur. Het is belangrijk om deze mail goed in de gaten te houden, want er komt nog wel eens belangrijke informatie voorbij! Als je je aanmeldt als student Taalwetenschap krijg je een bericht waar je mailadres en je wachtwoord in staan. Het mailadres bestaat meestal uit je voorletter.achternaam@student.rug.nl. Je kunt inloggen bij je studentmail via www.googleapps.rug.nl. Hier log je in met je studentnummer (het S-nummer) en het wachtwoord. Daarna opent je studentmail.

Het Harmoniegebouw
Als student Taalwetenschap heb je voornamelijk college op het Academiegebouw en het Harmoniegebouw van de RUG. Het Academiegebouw spreekt aardig voor zich, maar de zalen in het Harmoniegebouw zijn soms lastig te vinden. Daarom hebben we hier een plattegrond van het gebouw toegevoegd. Tip: let ook op de gekleurde lijnen op de vloer, zo kan je de juiste gebouwdelen vinden. En mocht je het echt niet kunnen vinden? Vraag dan gewoon de mensen bij de receptie, die vinden dat helemaal niet erg.

Plattegrond Harmoniegebouw

Groningen

Naast vragen over je studie heb je vaak over vragen over Groningen. Hoe kom je aan een kamer? Bij welke studentenvereniging pas je het beste? En hoe zat het ook alweer met sportverenigingen in Groningen? Al deze vragen worden beantwoord op www.groningenlife.nl. Daarnaast vind je hier ook leuke blogs die je inzicht geven in het leven van studenten in Groningen.

tips-om-te-studeren

Dit bericht heeft 1 commentaar

Reageren is niet mogelijk.