Hier zijn alle oud-besturen van onze mooie vereniging te vinden. Zij hebben TW!ST gemaakt zoals ze nu is. De besturen zijn geordend op het jaar waarin ze de bestuursfuncties hebben bekleed.

Jaarplanning

3 SEPT: MEET TW!ST
11:00: Introductiemiddag
De introductiemiddag is de eerste kans voor eerstejaars om hun medestudenten te ontmoeten. Om 12:00 is er een lunch en de middag wordt afgesloten met een letterjacht die om 14:00 begint. Daarnaast zal het bestuur informatie over TW!ST geven.

8 SEPT: MEET TW!ST
19:00: Bowlen
Om elkaar beter te leren kennen gaan we bowlen bij Bowlingcentrum Groningen.

17 t/m 19 SEPT: INTROKAMP
Groepsverblijf De Hullen
Leer je mede-TW!ST'ers kennen tijdens het gezellige introductiekamp in Roden!

23 SEPT: OVERDACHTS-ALV
20:00: Café The Crown
Het kandidaatsbestuur wordt tijdens de eerste algemene leden vergadering officieel ingehamerd, samen met de commissies.

28 SEPT: MEET TW!ST
15:00: Middagborrel
Vanuit het bestuur wordt er een gezellige middagborrel gegeven bij Literair Café 'De Graanrepubliek'.

1 OKT: MEET TW!ST
14:00: Midgetgolf
De IntroCie heeft een leuke midgetgolfactiviteit georganiseerd in Kardinge. Leer je mede-TW!ST'ers beter kennen tijdens een potje Pitch & Putt.

7 OKT: MEET TW!ST
20:00: Kroegcollege
De laatste activiteit van de AcademiCie '20-'21 is een interessant kroegcollege. Laat je verrassen door de mystery guests bij Café Donovans.

13 OKT: MEET TW!ST
20:00: Eindfeest
Om de MEET TW!ST periode goed af te sluiten, heeft de IntroCie een spetterend eindfeest georganiseerd met als thema Halloween.

19 OKT: Studeermiddag
15:00: Café De Graanrepubliek
Bereid je goed voor op de tentamens tijdens de studeermiddag bij Café De Graanrepubliek en eindig de dag goed met een lekker drankje.

17 NOV: BORREL
't Gat van Groningen
Om het einde van de tentamens te vieren gaan we lekker borrelen bij 't Gat.

19 NOV: NOAM 1
De allereerste editie van ons tijdschrift de NOAM komt deze maand uit met als thema "Buitengewoon". Beleef veel leesplezier met studiegerelateerde artikelen, recensies, TW!lemma's en meer.

22 NOV: ACADEMISCH UITJE
Vanuit het bestuur zal er tegen het einde van de maand een academisch uitje worden georganiseerd. 

1 DEC: TW!ST-ERKLAAS
Nog voordat Sinterklaas met zijn pieten ons land weer verlaat, vieren we het feest samen met TW!ST door pepernoten te bakken. Cadeautjes horen hier natuurlijk ook bij!

9 DEC: KLEDINGINZAMELINGSACTIE
15:00-17:00: Harmoniegebouw

De eerste activiteit in het teken van een goed doel dit jaar is een kledinginzamlingsactie. Heb je kleren die je niet meer draagt of niet meer mooi vindt? Lever ze dan in in de kantine van het Harmoniegebouw en ontvang een bedankje van de AcCie.

10 DEC: ACADEMISCH UITJE
14:30-16:00: Harmoniegebouw/online

Sluit aan bij de online meeting waarin wordt uitgelegd wat Taaltrein Groningen doet. Er worden ook een aantal TOS-belevingsopdrachten georganiseerd worden. Je kan thuis of met andere TW!ST-leden in een lokaal meekijken.

21 DEC: ACTIVITEIT ACCIE
Wegens de steeds veranderende maatregelen omtrent het coronavirus, is het lastig om ver vooruit te plannen. De AcCie zal voor de 21e een leuke activiteit organiseren. Jullie horen hier te zijner tijd meer over.

11 JANUARI: STUDEERMIDDAG
Helaas zijn in januari weer alle (her)tentamens ingepland. Om ervoor te zorgen dat iedereen zo goed mogelijk is voorbereid, staat er bij TW!ST een studeermiddag op de planning. Zo kan je samen met je medestudenten goed blokken.

18 JANUARI: STUDEERMIDDAG
15:00: Online

Helaas zijn in januari weer alle (her)tentamens ingepland. Om ervoor te zorgen dat iedereen zo goed mogelijk is voorbereid, staat er bij TW!ST een studeermiddag op de planning. Zo kan je samen met je medestudenten goed blokken.

 

9 FEB: BORREL
19:00-22:00: 't Gat van Groningen
De horeca mag weer open! Om dit te vieren staat er een avondborrel gepland. Wij staan te popelen om jullie weer in de kroeg te mogen zien! Dit is overigens de perfecte gelegenheid om de tentamenperiode op een gezellige manier af te sluiten.

11 FEB: NOAM 2
Net voor Valentijnsdag komt de tweede editie van ons tijdschrift, de NOAM uit. De RedakCie heeft dit keer allerlei leuke stukken geschreven in het thema van "Taal van de liefde".

14 FEB: THEMADAG
Tijdens de jaarlijkse themadag komen twee sprekers op bezoek. Zij vertellen van alles over het thema "Taal en Muziek".

14 FEB: OPENING MERCHANDISE
TW!ST brengt in februari gloednieuwe merchandise uit! Bestel jouw nieuwe favoriete items vanaf 14 februari.

17 FEB: LASERGAMEN
17:00: Target Lasergame
De AcCie/AcademiCie heeft voor deze een dag een heel leuke activiteit gepland: lasergamen! Trek je beste schoenen aan en ga voor de winst tijdens dit spannende spel.

21 FEB: H-ALV
20:00: Land van Kokanje
Tijdens de H-ALV (halfjaarlijkse algemene ledenvergadering) presenteert het bestuur haar secretarieel en financieel halfjaarverslag. Daarnaast worden de IntroCie en de AlmanakCie ingehamerd en vertellen de andere commissies wat zij afgelopen halfjaar hebben gedaan.

23 FEB: PUBQUIZ
Samen met de studieverenigingen voor Nederlandse Taal en Cultuur (ZaZa) en Communicatie- en Informatiewetenschappen (Commotie) nemen wij deel aan een pubquiz. Hou je kennis gereed en laat iedereen zien hoeveel jij weet over verschillende onderwerpen.

2 MAART: REISBEKENDMAKINGSBORREL
20:00 't Gat van Groningen
De ReisCie maakt tijdens deze borrel bekend waar de reis van TW!ST ons dit jaar zal brengen. Heb jij al een idee?

4 MAART: FAMILIE- EN VRIENDENDAG
09:30: Lust

Neem je familie en/of vrienden mee naar Groningen een geef hen een kijkje in het leven van een Taalwetenschapstudent. Er zullen twee docenten een minicollege geven en we eindigen de dag met een crazy66.

11 MAART: ACADEMISCH UITJE
08:50: Station Groningen

De AcCie/AcademiCie neemt ons mee naar Utrecht! De dag bestaat uit veel leuke activiteiten en in de loop van de middag zullen we weer naar Groningen terugkeren.

13 MAART: ACTIEVELEDENDINER
Op 13 maart gaat het bestuur samen met de actieve leden van TW!ST uit eten!

17 MAART: KROEGENTOCHT
Samen met de AcCie/AcademiCie gaan we langs bij verschillende kroegen op 17 maart. Zorg voor een goede bodem en ga op pad!

19 MAART: SCAVANGER HUNT
Helaas kan dit jaar het liftweekend niet doorgaan. De LiftCie heeft daarom een vervangende activiteit gepland. Samen met Esperia en EPU zullen we deelnemen aan een speurtocht in Groningen.

24 MAART: TALENCONGRES
Het jaarlijkse talencongres samen met ZaZa, de studievereniging voor Nederlandse Taal en Cultuur, vindt plaats op 24 maart. Het thema is "We zijn allemaal taal!".

1 APR: OPENING SOLLICITATIEPERIODE
TW!ST is op zoek naar een nieuw bestuur! Op onze Instagrampagina kan je meer informatie vinden over het doen van een bestuursjaar. Vanaf 1 april kan je solliciteren door een mailtje te sturen naar bestuur@twistgroningen.nl met je CV en motivatie. De sollicitatieperiode eindigt op 2 mei. Met vragen kan je ons natuurlijk altijd bereiken, geen vraag is te gek.

11 APR: NIEUWSBRIEF: BESTUURSEDITIE
Deze maand staat helemaal in het teken van het bestuur. Op 11 april zal er een extra nieuwsbrief worden uitgebracht waarin alle details over het doen van een bestuursjaar op een rijtje worden gezet.

13 APR: STUDEERMIDDAG
De Graanrepubliek
Tijdens de laatste week van de tentamenperiode zullen we een studeermiddag organiseren, zodat je ook de laatste tentamens nog goed kan maken. Het is veel leuker om samen te studeren, dus kom zeker langs! Achteraf kan je dan nog gezellig een drankje doen met je medestudenten.

14 APR: BESTUURSINTERESSEBORREL
20:00: 't Gat van Groningen

Wil je graag van oud-besturen zelf horen hoe hun ervaringen bij het bestuur waren? Heb je nog vragen die je graag wil stellen? Kom dan zeker langs bij de bestuursinteresseborrel! Hier zullen verschillende oud-bestuursleden aanwezig zijn om je alles te vertellen over het doen van een bestuur bij TW!ST.

21 APR: OPEN BESTUURSVERGADERING
Ben jij benieuwd hoe een bestuursvergadering er nou eigenlijk uitziet? Op 21 april kan je een vergadering van ons bijwonen. Je kan dan natuurlijk ook al je vragen kwijt.

21 APR: ALFABETFEEST
21:00: EM2

Samen met verschillende studieverenigingen is het op 21 april tijd voor feest! Dit jaar is het thema van het alfabetfeest "Glow in the galaxy", dus in het teken van de G. 

22 APR: NOAM 3
Op 22 april is het tijd voor alweer de derde NOAM van het jaar. De RedakCie zal een fantastisch blad uitbrengen met het thema "Koninklijk TW!ST".

22 T/M 24 APR: ALW
The Loryann
In april zullen we met onze lieve commissieleden een weekendje weggaan naar The Loryann. Tijdens dit actieve ledenweekend staat allerlei leuke activiteiten op de planning.

25 APR: CARRIÈREDAG
Tijdens de carrièredag komen verschillende sprekers vertellen wat zij hebben gedaan na hun afronding van de studie Taalwetenschap. 

2 MEI: PRE-REISACTIVITEIT
17:00: Noorderplantsoen
Onder het genot van een drankje en een bbq zullen alle reislustige leden van TW!ST elkaar leren kennen en zich goed voorbereiden op het reisweekend naar Praag.

2 MEI: DEADLINE BESTUURSSOLLICITATIES
Twijfel je nog over het doen van een bestuursjaar bij TW!ST? Dan heb je nog tot 2 mei om je sollicitatie aan het bestuur door te geven.

12 MEI: ESCAPE ROOM
17:15: Goldberg Escape
Op 12 mei laten we onze hersens kraken om de puzzels in een escape room op te lossen.

18 MEI: KB-BEKENDMAKING
21:00: 't Gat van Groningen
Ben jij benieuwd wie volgend jaar het stokje van het bestuur overneemt? Kom erachter op de bekendmakingsborrel! Vanaf 21.00 ben je welkom voor een drankje.

20 T/M 23 MEI: REISWEEKEND PRAAG
In dit weekend zullen alle reislustige avonturiers van TW!ST Praag verkennen. De ReisCie heeft de fantastische reis georganiseerd en zal er dan ook voor zorgen dat deze onvergetelijk wordt!

24 MEI: VEILING
17:30: Wiebenga complex
De opbrengst van deze veiling samen met Dices zal naar de Hersenstichting gaan.

31 MEI: MIX-FEEST
Huize Maas

Kom samen met andere verenigingen van de Faculteit Letteren en doe een paar (of heel veel) drankjes en dansjes. Het thema mogen wij nog niet verklappen, maar hou daarvoor de Instagrampagina @mixfeest2022 goed in de gaten!

1 JUNI: MIDDAGBORREL
17:30: Literair Café de Graanrepubliek
Zoals de AcCie/AcademiCie al mooi zei: om even moed in te drinken voor de tentamens zullen we samen borrelen op woensdag.

3 JUNI: LEZING JOURNALISTIEK
13:00: Harmoniegebouw
Op 3 juni komt Mirre van de Klok ons van alles vertellen over journalistiek. Na afloop zullen we samen lunchen.

9 JUNI: VOETBALTOERNOOI
Op 9 juni vindt het jaarlijkse voetbaltoernooi plaats! Samen met de studievereniging voor Nederlands, ZaZa, proberen we zoveel mogelijk goals te scoren.

15 JUNI: STUDEERMIDDAG
Literair Café De Graanrepubliek
We willen natuurlijk allemaal de laatste tentamens in één keer halen om volop te kunnen genieten van de zomervakantie. Wij zullen daar een beetje mee helpen door een studeermiddag te organiseren!

30 JUNI: BBQ + BORREL
De AcCie/AcademiCie zal voor ons een superleuke laatste activiteit organiseren: een barbecue, gevolgd door een borrel in 't Gat van Groningen.

11 JULI: NOAM 4
In juli wordt het collegejaar helemaal afgesloten door de laatste editie van de NOAM. Het thema is dit keer "Een andere wereld".