Je bekijkt nu Vrouwen in de wetenschap: Roelien Bastiaanse

Vrouwen in de wetenschap: Roelien Bastiaanse

Roelien Bastiaanse

De Rijksuniversiteit Groningen wil dat 25 procent van de hoogleraren een vrouw is in 2020. Nu is slechts één op de vijf hoogleraren aan de RUG een vrouw. Daarom wil onderwijsminister Jet Bussemaker extra geld beschikbaar stellen. Daarentegen zijn er aan de RUG al een aantal vrouwen van verschillende vakgebieden die succesvol in de top van de wetenschap staan.  Een van deze vrouwen is natuurlijk Roelien Bastiaanse die bij onze opleiding Taalwetenschap een belangrijke rol speelt. Ze is hoogleraar Neurolinguïstiek aan de RUG en ze heeft grote interesse in afasie, een taalstoornis die optreedt na hersenletsel. Ze is erg trots op haar baan als hoogleraar en doet dit werk met veel plezier. Verder vindt ze dat alles niet gaat om wat ze zelf heeft bereikt, maar dat ze internationale promovendi kan helpen met starten en opbouwen van hun eigen carrière in hun thuisland.

Dit komt uit de Universiteitskrant Groningen. Om meer te lezen over het interview met Roelien Bastiaanse en andere succesvolle vrouwen aan de RUG over hun carrière, doelen en idealen, ga naar: https://www.ukrant.nl/magazine/vrouwen-in-de-wetenschap/