Bestaat dyslexie wel of ligt het aan slecht onderwijs?

Bestaat dyslexie wel of ligt het aan slecht onderwijs?

Onlangs was er een discussie gaande of dyslexie überhaupt wel echt bestond en het niet kwam door slecht onderwijs. Prof. Anna Bosman: ‘Ik vraag me zelfs af of dyslexie wel bestaat.’ Het aantal leerlingen met een dyslexieverklaring neemt namelijke steeds meer toe. Met een dyslexieverklaring krijgt een leerling langere tijd bij toetsen en examens, gebruik van laptop/koptelefoon met spellingscorrectie en luisterfunctie, etc. Er is wetenschappelijk onderzocht dat dyslexie deels genetisch bepaald kan zijn, alleen komen er steeds meer leerlingen met dyslexie. Het lijkt alleen dat leerlingen wel erg snel het stickertje dyslexie opgeplakt krijgen ongeacht intelligentie en afkomst, zodat de slechte taalresultaten van leerlingen niet ligt aan het slechte onderwijs.

Lees meer door Aryan van der Leij via:

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/16/dyslexie-bestaat-maar-slecht-leesonderwijs-ook-a1546131