Je bekijkt nu ‘New York New York’

‘New York New York’

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

Nynke heeft net een schitterende vakantie achter de rug. Lees erover in haar nieuwe blog!

‘New York New York’

Ik heb alweer een tijdje niks van me laten horen, dit had een goede reden: ik was namelijk op vakantie. De zomervakantie heb ik dit jaar overgeslagen, dus ik heb er een tijdje op moeten wachten, maar ik heb twee heerlijke vrije weken achter de rug. Mijn vriend en ik zijn samen een week naar New York geweest. De eerste keer buiten Europa en dan gelijk naar New York. En wat was het gaaf! New York is net zoals in de films: heel veel drukte, overal toeterende, gele taxi’s, rook uit de putten en iedereen loopt met een kop koffie in de hand. We hebben alle bekende hotspots gezien: Empire State Building, Statue of Liberty, Brooklyn Bridge, Ground Zero, World Trade Center, Times Square en Broadway. Op Broadway zijn de naar de musical Wicked geweest. Verder is New York een shopping walhalla, vooral omdat de prijzen zoveel lager liggen dan in Nederland. Ze zeggen altijd dat New York een apart deel in Amerika is. Ik heb nog geen andere plekken in Amerika bezocht, maar ik geloof dit zeker. New York is heel erg multicultureel met wijken als Little Italy en Chinatown. Er wonen ontzettend veel immigranten in de stad met meer dan 8 miljoen inwoners. Door de vele toeristen die de stad bezoeken, hoor je een mengelmoes van talen om je heen. Wat me ook erg opviel zijn de vele hardlopers. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat de New York marathon over twee weken plaatsvindt. In Central Park werd volop getraind, maar ook op de drukke straten. Central Park is ontzettend groot, het Noorderplantsoen is er niets bij. Ontzettend gaaf om alle bekende plekken uit de films en series te zien: de fontein uit Friends, de brug uit Maid in Manhattan en de trouwlocatie van Blair en Chuck uit Gossip Girl. Toen we terugkwamen uit New York had ik gelukkig een paar dagen de tijd om de jetlag te verjagen. Nu ben ik alweer een weekje aan het werk en is het normale leven weer begonnen. Helaas komen er nog geen interessante vacatures voorbij die enigszins taalwetenschap-gerelateerd zijn, dus voorlopig blijf ik nog even bij mijn huidige baan. Tot volgende maand!