Je bekijkt nu Activiteiten April. Bezoek NIC, MPI en Donders!

Activiteiten April. Bezoek NIC, MPI en Donders!

Lieve, lieve TW!ST-leden,

Kun je een grammatica ontwikkelen die op elke taal van toepassing is? Hoe wordt taal in onze hersenen opgeslagen? Deze bachelor richt zich op het taalvermogen van de mens.

Dit is de eerste regel over de studie Taalwetenschap op de site van de RUG. Zoals deze zinnen al laten zien, spelen de hersenen een belangrijke rol in de studie en als het goed is vinden de meesten van ons dit reuze interessant.

Als TW!ST willen we hier natuurlijk ook tijd en aandacht aan besteden. Daarom staat er op 15 april een bezoek aan het NIC (Neuroimaging Center) in Groningen gepland. Krap twee weken later kun je een kijkje nemen in een van de belangrijkste onderzoeksinstituten op dit gebied en kun je op 26 april ook mee naar het MPI (Max Planck Instituut) en Donders Instituut in Nijmegen.

Groningen
Het bezoekje aan het NIC staat gepland op maandag 15 april van 16.00 tot 17.00 bij het NIC in Groningen. We zullen hier rondgeleid worden langs interessante onderzoeksmethoden zoals een MRI-scanner en het TMS-apparaat. Ook zal er iets over onderzoek met EEG verteld worden. Op deze middag kunnen er maximaal acht studenten mee, dus geef je snel op, want vol=vol! Doe dit voor 11 april via accie@twistgroningen.nl. Deelname is totaal GRATIS.

Nijmegen
Op vrijdag 26 april gaan we op bezoek bij twee ook internationaal bekende onderzoeksinstituten in Nijmegen. Dit zijn respectievelijk het Donders Instituut voor hersenen, cognitie en gedrag en het Max Planck Instituut voor psycholinguïstiek. Een unieke kans om in een middag te zien hoe deze instituten eruit zien en mee te kijken bij een aantal lopende (internationale) onderzoeken.

Even een aantal quote’jes van hun website:

Donders: Understanding mind and brain: 100,000,000,000 neurons with 100,000 kilometers of con­nections between them, with a storage capacity exceeding that of a supercomputer. That’s the amazing human brain! http://www.ru.nl/donders/

MPI: Our mission is to undertake basic research into the psychological, social and biological foundations of language. The goal is to understand how our minds and brains process language, how language interacts with other aspects of mind, and how we can learn languages of quite different types. http://www.mpi.nl/

Op deze dag zal het programma er als volgt uitzien:

8.45:                  Verzamelen @ station Groningen voor vertrek met de trein naar Nijmegen (eigen kosten of week-ov)

12.00 – 13.00: Rondleiding @ Donders

13.00 – 14.00: tijd voor lunch op de Nijmeegse campus.

14.00 – 15.30: Rondleiding + experimenten bekijken @ MPI

15.30:            Terugreis naar Groningen, wat drinken in Nijmegen of waar je dan ook heen wil..

Zie je dit wel zitten en wil je mee? Geef je dan even op voor 19 april via accie@twistgroningen.nl. Wederom hebben we het zo gefixt dat dit voor jullie GRATIS is.

Nou, we hopen dat jullie net zo enthousiast zijn en zien jullie snel. Denk ook nog even aan opgave per mail voor het Studo diner op 17 april!

Veel liefs,
De activiteitencommissie
Fenna-Maike-Lise-Anike-Lonneke-Sanne

Geef een antwoord