RedakCie

Wij zijn de RedakCie! Wij zorgen er 4x per jaar voor dat jij het tijdschrift de Noam in je inbox krijgt. Hiervoor doen wij natuurlijk hard ons best. Zo zijn wij regelmatig te vinden achter onze laptops en typmachines, en zullen wij altijd een notitieboekje bij ons dragen om de laatste roddels en gebeurtenissen vast te leggen.

Hi! Mijn naam is Karlijn, ik ben 21 jaar en dit jaar de commissaris promo van de RedakCie. Ik ben vierdejaars student Taalwetenschap, met een grote voorliefde voor lasagne, Kraantje Pappie en de serie Friends. Het is mijn droom om naast een taalkundige carrière een boerderij te kopen en daar een proeflokaal voor kaas en wijn te beginnen!
In mijn hoofd ben ik elke dag met taal bezig (je verwacht het niet van een taalkunde student) en dat komt heel goed van pas tijdens het schrijven van de Noam! Ik houd het meest van woordspelingen, zeker in de vorm van een mop – mijn favoriet? Ali b komt bij de tandarts zegt de tandarts zeg eens a zegt Ali b zegt de tandarts nee a. Hopelijk hebben jullie met het lezen van de Noams net zoveel plezier als wij met het maken ervan!

Hoi allemaal! Ik ben Leonie, 27 jaar en de commissaris design van de RedakCie 19-20. Dit houdt in dat ik, naast het schrijven van artikelen, verantwoordelijk ben voor de uiteindelijke look van de Noam. Afgelopen zomer heb ik de master European Linguistics afgerond (spreek me gerust aan met doctorandus ;-)) na mijn vijfjarige carrière als Taalwetenschapstudent. Na een bestuursjaar afgelopen jaar kon ik onze mooie vereniging toch nog niet helemaal verlaten en wilde daarom graag in de RedakCie. Je mag me altijd wakker maken (behalve tussen 1:00 en 8:00 uur ‘s ochtends) voor een lekker stukje kaas. Maar dan wel met een lactasepil want ik kan eigenlijk helemaal niet tegen lactose (iets met
verboden vruchten). Ik hoop dat jullie allemaal de Noam met veel plezier zullen lezen dit jaar en stuur vooral leuke quotes in!

Hallo, ik ben Femke, de secretaris van deze commissie. Ik ben 21 jaar oud, waarvan de laatste 3 jaar TW!ST-lid. Ik zit in mijn 4e jaar taalwetenschap en doe ook psychologievakken erbij, want één studie is maar saai. Naast studeren en TW!ST houd ik me graag bezig met het leren van talen, het verzorgen van planten en dieren, creatieve dingen verzinnen en chillen bij mijn andere vereniging. Ik heb ontzettend veel zin om dit jaar weer mee te mogen werken aan de Noam, en hopelijk genieten jullie van mijn gekke stukjes en photoshopkunsten.

Weledeltaalwetenschappelijkbelezen leden,
Ik ben Joeri. Nadat ik, 23 jaar geleden, het levenslicht zag in Emmen (jeweetwel, daar waar CDA Christenunie is en de PvdA voor Partij van de Armoed) was ik al gauw bezig met mijn eerste foneempjes uitkrijsen. Toen ik daarna uitvond dat lezen een optie was kon ik daar ook al gauw geen genoeg van krijgen. Dat zijn dus ook mijn hobby’s gebleven, hoewel ik tegenwoordig mijn, al dan niet muzikale, gekrijs uit via een piano. Daarnaast zit ik in het derde jaar van taalwetenschap wat betekent dat ik een minor (Nederlandse taal en cultuur) volg. Hiernaast doe ik ook nog filosofie van de cognitieve wetenschap. Ik hoop dat ik jullie dit jaar als voorzitter van de RedakCie samen met mijn commissie vier prachtige Noams mag bezorgen.

Lieve lezer, mijn naam is Geeske en ik ben 19 jaar. Dit studiejaar (2019-2020) ben ik de vice-voorzitter van de redakcie. Ik hou (verrassing) heel erg van taal en ook heel erg van schrijven. Paulien Cornelisse is mijn grote voorbeeld en ik hoop ook ooit net zo te worden als zij. Als kind waren lezen en schrijven al 40% van mijn dagindeling, helaas lees ik niet meer zo veel als toen. Dat komt ook omdat ik volwassen boeken meestal veel te saai vind en ik alle kinderboeken al uit heb. Wel lees ik nog graag kookboeken, ookal hou ik me nooit precies aan recepten wanneer ik kook, ik lees ze meer voor kleine inspiraties. We gaan samen proberen de Noam dit jaar helemaal niet saai en volwassen te maken, dus hopelijk lezen jullie ‘m met plezier!

Hallo! Ik ben Sven, twintig jaar oud en dit studiejaar notulist van de RedakCie. Afgelopen jaar heb ik met veel plezier deel uitgemaakt van deze gezellige, leerzame en veelzijdige commissie. Door de positieve reacties van onze lezers ben ik dit jaar nóg meer gemotiveerd om ook dit jaar bij te dragen aan een aantal mooie Noams! Ik zit inmiddels in het derde jaar van de Bachelor Taalwetenschap. Daarnaast volg ik met veel plezier vakken bij Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, waaraan ik ook mijn minorruimte besteed. Buiten mijn studiegerelateerde activiteiten ben ik vaak op de atletiekbaan te vinden. Ook het leren van talen staat – zoals bij meer Taalwetenschappers – altijd hoog in mijn vrijetijdstop-10. Momenteel heb ik mijn pijlen op het Arabisch gericht. Vraag me gerust eens hoe het ervoor staat, want dat lesboek is al te vaak weer in de kast verdwenen…. Mijn doel als lid van de RedakCie: te zorgen dat jullie ons na het lezen van elke Noam komen smeken om de volgende!