RedakCie

Wij zijn de RedakCie! Wij zorgen er 4x per jaar voor dat jij het tijdschrift de Noam in je inbox krijgt. Hiervoor doen wij natuurlijk hard ons best. Zo zijn wij regelmatig te vinden achter onze laptops en typmachines, en zullen wij altijd een notitieboekje bij ons dragen om de laatste roddels en gebeurtenissen vast te leggen. De commissie bestaat dit jaar uit Femke van Rijn (voorzitter), Sven Smeman (vicevoorzitter), Romy Spliet (secretaris), Joeri Vinke (commissaris design) en Nienke Vogelzang (commissaris promo).

Hallo iedereen! Ik ben Femke en ik heb de taak om komend jaar deze toffe commissie te leiden als voorzitter. Na mijn bestuursjaar als secretaris van TW!ST had ik namelijk nog niet genoeg van schrijven. Naast mijn studie taalwetenschap en minor psychologie houd ik me graag bezig met fotografie, tekenen, films kijken en speciaalbiertjes proeven. Ik hoop dat ik jullie komend jaar kan vermaken met een paar leuke, grappige, ontroerende, informatieve en onvergetelijke Noams!

Hallo! Ik ben Sven, negentien jaar oud en dit studiejaar vicevoorzitter van de RedakCie. Ik vind het superleuk om samen met mijn commissiecollega’s een aantal mooie Noams voor jullie te mogen verzorgen! Naast mijn tweede jaar Taalwetenschap volg ik met veel plezier vakken bij Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. In mijn vrije tijd ben ik vaak op de atletiekbaan te vinden. Mijn doel als lid van de RedakCie: te zorgen dat jullie ons na het lezen van elke Noam komen smeken om de volgende!

Hoi! Ik ben Romy, sinds september student Neurolinguïstiek en komend jaar de secretaris van de RedakCie. Vorig jaar heb ik samen met de ReisCie ’17 de reis naar Wenen mogen organiseren. Daarnaast mocht ik als secretaris elke vergadering de notulen bijhouden, waardoor ik mijn liefde voor schrijven (en quotes) ontdekte. Naast mijn studie kijk ik graag series, ga ik een rondje hardlopen en lees ik af en toe een boek. Komend jaar hoop ik samen met mijn commissiegenootjes een aantal Noams te schrijven vol quotes, woordgrapjes, taalwetenschap-gerelateerde artikelen en andere vermakelijke stukken!

Hee! Ik ben Joeri. Ik ben tweeëntwintig jaar oud en zit nu in m’n tweede jaar van de bachelor. Naast taalwetenschap studeer ik ook nog filosofie van een bepaald wetenschapsgebied. Als ik me niet bezig houd met obscure talen of filosofische abstracties speel ik graag piano, daarnaast komt het weleens voor dat ik uit academische dwangneurose nog weleens, puur voor mezelf, een boek opensla. Ik kijk er naar uit om dit jaar, als commissaris Design, naast het schrijven van artikelen en het verzinnen van kinderachtige woordgrappen, me bezig te houden met het uiterlijk van de Noam.

Heehoi! Ik ben Nienke, twintig jaar jong en dit jaar ben ik commissaris promo van de RedakCie. Dit houdt in dat ik dit jaar onze Facebookpagina beheer. Ik doe momenteel de premasterminor Communicatie en Informatiewetenschap, en in volg Latijnse Taalvaardigheid 1 en 2 (de vraag is wel hoe lang ik dat nog vol ga houden). Verder ben ik erg actief bij de korfbalvereniging (zowel in het veld als daarbuiten), en ik maak wel eens wat muziek. Onze typemachines zijn er klaar voor! Hopelijk hebben jullie met het lezen van de Noams net zoveel plezier als wij met het maken ervan!

v.l.n.r. Joeri, Nienke, Femke, Romy, Sven