AlmanakCie

Wij zijn de allereerste AlmanakCie van TW!ST! Het komende jaar zullen we de sappigste roddels opschrijven, de mooiste foto’s selecteren en de leukste/grappigste/interessantste stukjes verzamelen, zodat we uiteindelijk de beste (lees: enige) almanak van TW!ST tot nu toe kunnen uitbrengen. Naast de zweetdruppeltjes op onze voorhoofden zullen jullie dit jaar dus nog niet veel merken van ons harde werk, maar we hopen dat het eindresultaat jullie nog lange tijd bij zal blijven!

Hoi! Ik ben Anna, 20 jaar oud en derdejaars taalwetenschapstudent. Ik houd van Netflix, ik houd van kamerplanten en ik denk vaak langer na over wat voor sokken ik aandoe dan over de rest van mijn outfit. Ook kan ik erg enthousiast worden over eten. Afgelopen jaar zat ik in het bestuur, maar nu kan ik nog niet helemaal zonder TW!ST, dus heb ik de eer gekregen voorzitter te zijn van onze eerste AlmanakCie! Hier ben ik uiteraard heel blij mee, maar minstens net zo blij ben ik met de superleuke mensen met wie ik de almanak mag gaan maken. Ik heb heel veel zin om met Desiree, Emma en Eva deze nieuwe commissie uit te vogelen en een prachtige almanak in elkaar te zetten!

Hallo allemaal, ik ben Desiree Gerritsen en wanneer dit op de site staat ben ik alweer 23 jaar oud. Ik ben op het moment vierdejaars student Taalwetenschap en daarnaast ook student Filosofie van een bepaald wetenschapsgebied. Ook ben ik actief in de faculteitsraad van Letteren. Dit klinkt allemaal heel degelijk en saai, dus voor de balans vind ik uitgaan en drankjes doen ook heel leuk. Vorig jaar werd ik ook wel de moeder van de vereniging genoemd omdat ik toen Commissaris Intern van de vereniging was, echter heb ik deze positie ingeruild voor het penningmeesterschap bij de allereerste AlmanakCie van TW!ST. Superleuk dat wij het privilege krijgen om bezig te gaan met iets wat al een poos op de agenda van TW!ST stond, namelijk de Almanak. Ik heb er superveel zin in!!

Hee hoi, ik ben Emma Bakker, 19 jaar oud en tweedejaars student Taalwetenschap. Ik houd van dansen, winkelen, reizen, gezelligheid en slechte nederlandse rapmuziek (ook wel van andere muziek hoor). In het weekend werk ik thuisthuis in de bediening van een Iers restaurant.  Verder ben ik dit jaar lid geworden van Veracket, een tennisvereniging voor studenten in Groningen. Vorig jaar heb ik in de Accie van TW!ST gezeten en dit jaar dus in de AlmanakCie, als commissaris acquisitie. Mega leuk dat wij de allereerste almanak mogen maken voor TW!ST, ik heb er heel veel zin in om samen met de andere meiden er een prachtige almanak van te maken!

Ha! Ik ben Eva, secretaris van deze splinternieuwe commissie. Als vijfdejaarsstudent en -lid ben ik zelf al lang niet meer zo splinternieuw bij TW!ST, maar ga ik natuurlijk wel met het enthousiasme van een kind (of een eerstejaars, zo je wilt) de uitdaging aan van het in elkaar zetten van een allereerste TW!ST-almanak! Mijn geschiedenis bij de vereniging laat ik achterwege hier, de ruimte op deze pagina is tenslotte beperkt. Het komt erop neer dat ik zó betrokken ben bij de club dat ik, ondanks het feit dat ik stiekem geen student Taalwetenschap meer ben, lid mocht blijven van TW!ST en mocht toetreden tot de AlmanakCie. Vorig jaar heb ik de bachelor Taalwetenschap afgerond in combinatie met een pre-master Nederlands, dit jaar doe ik de master Neerlandistiek. Bij TW!ST had ik alles al gedaan, dacht ik, totdat deze commissie werd geboren. Omdat ik zelf altijd groot voorstander ben geweest van een Almanak bij TW!ST, maar ook omdat ik het een spannend project en een grote uitdaging vind, lijkt het me een mooi karwei om dit jaar met Anna, Desiree en Emma aan zo’n boek te werken. Ik kijk uit naar het eindproduct, maar zeker ook naar de totstandkoming ervan, de samenwerking binnen deze prachtcommissie!

v.l.n.r. Eva, Anna, Desiree, Emma