AcCie

Lief lid,
Het is mij een eer en waar genoegen om aan te mogen kondigen dat de AcCie dit jaar uit maar liefst zes (6) leden bestaat! Met zoveel man vrouwkracht kan het natuurlijk niet anders dan dat we dit jaar weer fantastische borrels en activiteiten gaan organiseren. We zijn dit jaar te herkennen aan onze gele trui of gestreepte T-shirts en we zijn altijd in voor een praatje of een biertje! Wij hebben er heel veel zin in en hopelijk zien we jullie allemaal terug op de activiteiten. Hieronder stellen al de commissieleden zich nog even persoonlijk voor:

Anna – Commissaris Extern
Hoi, ik ben Anna! Ik ben vierde-en-hopelijk-laatstejaarsstudent Taalwetenschap en zal dit jaar de functie van Commissaris Extern vervullen in de AcCie (waarvan ik overigens het sterkste commissielid ben)! Dit betekent dat ik een aantal activiteiten voor jullie ga organiseren samen met andere verenigingen, zodat we ook nog eens wat mensen van buiten TW!ST zien. Hiernaast ben ik natuurlijk ook gewoon, samen met Amber, Anieka, Djoke, Marloes en Melissa, te vinden op alle borrels en andere activiteiten. Naast mijn bezigheden bij TW!ST kijk ik te veel series en ben ik in het weekend vaak bij scouting te vinden, waar ik leiding ben van een dertigtal pubers. Ik hoop jullie allemaal te zien bij onze activiteiten dit jaar!

Djoke – Commissaris Intro
Hoi lieve twisters,
Ik ben Djoke Kamsma (20 jaar oud) en ik zit dit jaar in de AcCie als commissaris intro. Ik ben eerstejaars student taalwetenschap, dus dit is ook mijn eerste jaar bij twist. Tot nu toe bevalt het goed, dus het belooft een leuk jaar te worden! Naast commisaris intro bij de AcCie ben ik ook penningmeester bij de AcademiCie.
Ik woon op het moment nog in Leeuwarden, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt. Al die late avonden/vroege ochtenden van de AcCie wil ik natuurlijk niet te vroeg afkappen omdat ik de laatste trein moet halen! (Update: ik heb inmiddels een kamer, jee!) Ik hou wel van een feestje en gezelligheid, maar ik vind het ook heel leuk om af en toe eventjes tijd voor mezelf te nemen, met een goed boek of een mooie wandeling. Alles in balans.
Dit jaar hoop ik dat we als AcCie een paar hele mooie activiteiten voor jullie gaan organiseren, en dat het introkamp geweldig wordt. Laten we er een mooi jaar van maken!

Marloes – Commissaris Promo
Hoi allemaal! Ik ben Marloes Wedzinga, 19 jaar en alweer tweedejaars student Taalwetenschap. Naast mijn studie heb ik een bijbaantje in de spoelkeuken van een Cubaans restaurant. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan winkelen, uit eten gaan, bakken, schrijven en natuurlijk Netflix. Na een jaartje niet actief te zijn binnen de studievereniging vond ik het wel tijd om een leuke commissie te doen. Daarom ben ik dit jaar Commissaris Promo binnen de AcCie. Oorspronkelijk kom ik uit de mooiste en gezelligste studentenstad van Nederland: Groningen. Maar ik heb ook iets meer dan 13 jaar in het zonnige Spanje gewoond. Ik ben dan ook altijd in voor een fiesta! Ik kijk er erg naar uit om allemaal leuke activiteiten voor jullie te organiseren en ben ervan overtuigd dat het een topjaar gaat worden.

Amber – Secretaris
Hoi allemaal! Ik ben Amber Marree en ik ben 19 jaar oud. Na een tussenjaar vorig jaar ben ik dit jaar begonnen met de leuke studie Taalwetenschap! Het was de bedoeling om te gaan werken en geld te verdienen voor een plekje in Groningen, maar mijn bed lag toch iets te lekker en er stonden iets te veel leuke series op Netflix. Dus ik woon nog bij mijn ouders in wereldstad Ekehaar (vlakbij Assen). Nu probeer ik nog een beetje te doen alsof ik een gemotiveerde student ben, dus veel vrije tijd heb ik niet. In de paar minuten die overblijven naast studeren (= Netflix kijken met een boek open) ben ik vaak te vinden in Groningen om ergens een wijntje te drinken (thanks DUO couldn’t have done it without you). Het lijkt me gezellig om ook een wijntje te doen met jullie, dus ik ben heel blij dat ik dit jaar secretaris mag zijn bij de AcCie! Ik heb er zin in en we gaan er een gezellig jaar van maken!

Melissa – Penningmeester
Hoi allemaal,
Ik ben Melissa, 19 jaar en dit jaar ben ik de penningmeester van de AcCie. Ik zit nu in het tweede jaar van Taalwetenschap en naast mijn studie ben ik graag aan het hardlopen of dansen en vind ik het leuk om op stap te gaan. Maar van een avondje lekker thuis netflixen kan ik ook genieten. Daarnaast ben ik veel te fanatiek in spelletjes (maakt niet uit of het Risk of 4 op een rij is). Als ik niet in Groningen ben, ben ik thuisthuis in Leeuwarden om weer even te knuffelen met mijn zusje en mijn hond.
Met deze gezellige AcCie gaan we er een fantastisch jaar van maken. Ik heb ontzettend veel zin om dit jaar leuke activiteiten en borrels te organiseren en ik kijk ernaar uit om jullie daar allemaal te zien!!

Anieka – Voorzitter
Hoi luitjes,
Mijn naam is Anieka Dijkman en ik ben vierdejaars(ja dat kan)student Taalwetenschap. Na vrolijk een aantal minors niet afgerond te hebben hoop ik dat het me dit jaar toch een keertje lukt en dit dus ook mijn laatste jaar in de bachelor gaat zijn. Ik heb er dus ook al een aantal jaartjes bij TW!ST op zitten, maar dat hield me niet tegen om voor de AcCie te solliciteren dit jaar! Go big or go home, zou je kunnen zeggen. Ik heb in mijn tijd bij TW!ST nog nooit een commissie van 6 mensen meegemaakt en ik heb er dus ook superveel zin in om dit jaar te knallen met z’n zessen. Ondanks dat TW!ST het grootste deel van mijn leven beslaat, heb ik hiernaast zowaar nog wat hobby’s. Naast zo nu en dan wat sporten en netflixen, speel ik ook saxofoon. Ik werk naast dit alles ook nog in een verzorgingstehuis in Beilen. Ik heb dus altijd wel een leuke anekdote klaarstaan over een van de ouderen in dit tehuis, vraag me er vooral naar! Hopelijk tot ziens op de borrels en activiteiten 😊

Liefs, de AcCie ’19-‘20

v.l.n.r. Marloes, Anna, Djoke, Amber, Anieka, Melissa