AcademiCie

 

v.l.n.r. Karlijn, Nienke, Valerie

Hi! Ik ben Karlijn, 19 lentes jong en dit jaar trotse voorzitter van de AcademiCie. Ik ben tweedejaars student Taalwetenschap en combineer dit met de opleiding Logopedie aan de Hanze. Dit bevalt heel goed omdat hier veel praktijk aan bod komt, waardoor ik mij een beter beeld over het werkveld kan vormen. Dit hoop ik ook te bereiken met de activiteiten die wij met veel plezier voor jullie zullen gaan organiseren. Naast het studeren loop ik graag hard bij Vitalis, Netflix ik soms iets langer dan nodig en ben ik beste vrienden met elk dichtstbijzijnde koffieautomaat. Mocht je een leuk idee, handige tip of gewoon een goed verhaal hebben? Laat ons dit dan vooral weten!

Hoi mensen! Ik ben Nienke Vogelzang, 19 jaar oud en op dit moment had ik eigenlijk op moeten letten bij Taalgeschiedenis en Taalevolutie. Dit is mijn tweede jaar in Groningen en tevens mijn tweede jaar Taalwetenschap. Ik ben lid van de Parabool, want ik korfbal al bijna mijn hele leven, en ik sport vaak in mijn vrije tijd bij de Aclo, waar ik haast vaker te vinden ben dan in de collegezaal. Dit jaar ben ik de penningmeester van de AcademiCie, wat inhoudt dat ik me ga bezighouden met geldzaken. En dat komt heel mooi uit, want ik zit achter de kassa van de meest oranje (!!!) winkel van heel Nederland: de Coop (maar je moet naar Zwolle komen om me te zien werken, is dat even pech), dus ik heb wel een klein beetje verstand van geld. Ik hoop er samen met deze drie toppers een heel mooi en voor jullie een heel leerzaam jaar van te maken!

Hoi allemaal! Ik ben Valerie van Dongen en ik ben 21 jaar. Dit jaar ben ik nieuw in Groningen maar niet nieuw als student. Ik doe namelijk de pre-master Taalwetenschap als vervolg op mijn reeds afgeronde bachelor Engelse Taal en Cultuur aan de UvA. Tijdens deze bachelor ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in de taalwetenschap en logopedie. Vandaar mijn keuze om naar Groningen te gaan! Volgend jaar ga ik hier beginnen aan de master Neurolinguïstiek in combinatie met het verkorte programma logopedie. Omdat ik zelf heel enthousiast ben over deze richtingen ben ik bij de AcademiCie gegaan om studiegerelateerde activiteiten neer te zetten voor jullie. Zo hopen wij ook jullie enthousiast te maken voor de meer praktische kant van taalwetenschap door middel van uitjes naar instituten te organiseren of bijvoorbeeld door het uitnodigen van gastsprekers. Ook als je vragen hebt over wat te doen na je bachelor, of andere studiegerelateerde vragen mag je ons altijd mailen!

We gaan ons uiterste best doen om het een leerzaam en leuk collegejaar te maken! Wij hopen jullie allemaal te zien tijdens de komende activiteiten!