Studie

De studie Taalwetenschap klinkt natuurlijk erg leuk en wij kunnen je verklappen dat het ook erg leuk is! Maar wat doe je nou precies als je Taalwetenschap studeert?

Allereerst zullen we kort even vertellen hoe de studie is opgebouwd. De opleiding is een bacheloropleiding dus na het inleveren en voldoende afronden van je scriptie heb je een bachelor in Taalwetenschap zoals dat zo mooi heet. De opleiding duurt 36 maanden en volg je voltijd. De colleges zullen veelal in het Nederlands worden gegeven maar het is mogelijk dat je Engels artikelen of boeken moet lezen. In de eerste twee jaar van de studie krijg je een overzicht van het vakgebied Taalwetenschap en in het derde jaar kun je jezelf gaan specialiseren.

Het bijzondere aan de studie in Groningen is dat het heel erg gericht is op de Neurolinguïstiek. Dit is een erg moeilijk woord om te vertellen dat je vooral kijkt naar de relatie tussen taal en hersenen. Je krijgt dus veel vakken over taalstoornissen zoals bijvoorbeeld dyslexie en afasie maar ook op het gebied van taalontwikkeling. Ook komt de Theoretische Taalkunde aan bod. Hierbij leer je vooral hoe talen in het algemeen gestructureerd zijn en hoe klank aan betekenis gekoppeld kan worden.

Kijk voor informatie ook vooral eens op de volgende pagina’s. Hier kun je informatie vinden over bijvoorbeeld een stage in het buitenland:

Buitenland

Informatie over de faculteit:

Faculteit

En natuurlijk hebben we ook informatie voor de aankomende eerstejaars:

Eerstejaars

Mocht je nog meer vragen hebben over de opleiding dan kun je ook altijd contact opnemen met onze studieadviseur: studieadviseurtaalwetenschap@rug.nl. Zij kan jou alles vertellen over de studie en de specifiekere vragen.

illustratie-taalwetenschap-iv