Even voorstellen

Hoi! Ik ben Nynke-Boudien en er is aan me gevraagd of ik wilde bloggen over mijn leven als student, mijn studie, taal en alles wat daarmee te maken heeft. Ik zal me dus eerst even kort voorstellen, zodat jullie me een beetje beter kunnen leren kennen. Ik ben dus Nynke-Boudien en ik ben 25 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Sneek (Friesland), waar ik tot mijn 20e heb gewoond. Op mijn 20e ben ik naar Groningen verhuisd, om daar Taalwetenschap op de RUG te gaan studeren. Een overduidelijke reden voor deze studiekeus heb ik niet, ik wist eigenlijk nog niet zo goed wat ik wilde en de studie Taalwetenschap leek me ‘wel leuk’. Uiteindelijk is dat een goede keuze geweest. Tijdens de eerste twee jaren van de bachelor kwam ik er al snel achter dat ik de Neurolinguïstiek kant een stuk interessanter vond, dan de theoretische taalkunde kant. In het derde jaar heb ik er daarom voor gekozen om de vakken Afasiologie en Taalontwikkelingstoornissen te volgen (in dat jaar was dyslexie geen optie). Ik vond het erg jammer dat het vak Dyslexie dat jaar niet werd gegeven, vandaar dat ik besloot om mijn scriptie over Dyslexie te schrijven. Ik wilde mijn kennis over dyslexie niet verliezen en zo kon ik toch een beetje proeven van alle drie Neurolinguïstiek-vakken. Mijn vrije ruimte heb ik ingedeeld met veel journalistieke vakken en ook heb ik een aantal vakken van toegepaste taalkunde, psychologie en communicatiewetenschappen gevolgd.

Nadat ik mijn bachelordiploma had behaald, besloot ik om de master Neurolinguïstiek te doen. Hoe leuk ik de master ook vond, wanneer je geen logopedie erbij hebt gedaan, zijn je kansen op de arbeidsmarkt erg klein. Ik heb er daardoor voor gekozen om een tweede master te doen. Sinds dit collegejaar bestaat de master Multilingualism. Deze master is een programma van de RUG, maar is gevestigd op de NHL in Leeuwarden. Een grote reden hiervoor is dat meertaligheid daar in de praktijk erg goed kan worden onderzocht, aangezien Friesland de enige officiële tweetalige provincie van Nederland is. Het masterprogramma richt zich onder andere op meertalige scholen, meertaligheid in bedrijven, meertaligheid in gemeenschappen en meertaligheid in het brein. De master Multilingualism is volledig Engelstalig en daardoor er zijn veel internationale studenten. In totaal zijn er elf studenten, waardoor we een hechte groep zijn geworden. Het eerste semester is bijna ten einde en in het tweede semester in het de bedoeling dat ik een stage van 10 ECTS ga doen en verder moet ik een scriptie van 20 ECTS schrijven. Het is allemaal nog erg onzeker waar ik stage ga lopen en over welk onderwerp ik mijn scriptie wil schrijven. Wellicht zal daar mijn volgende blog over gaan.

In mijn vrije tijd hou ik van boeken lezen, naar de bioscoop gaan, stedentripjes maken en afspreken met vrienden. Ik heb mijn eigen blog www.nynkeboudien.nl, waar ik over alles schrijf dat ik leuk vind en ik heb ook nog een bijbaantje in een winkel. Tot zo ver mijn eerste blog. Als je meer wilt weten over mij, mijn studieloopbaan of de master Multilingualism kun je e-mailen naar contact@nynkeboudien.nl.