SOG-Blog

Lieve TW!ST´ers

Omdat het tentamenperiode is deze weken, is het verrassend rustig op straat, in mijn huis en op school. Hierdoor was ik vrij inspiratieloos voor het schrijven van deze blog. Gelukkig waren daar mijn allerliefste en SOG-ende huisgenoten om mij uit de brand te helpen. Laten we ze voor privacyredenen maar persoon A, B en C noemen.

Ik gaf zelf aan een stukje te willen schrijven over de herfst, jawel over pompoenen, truien en slecht weer. Het was dus geen grapje dat ik inspiratieloos bleek te zijn, want mijn huisgenootjes zagen dit niet helemaal zitten.

Huisgenootje A begon direct voorbeelden te geven over taalkwesties, zoals de als/dan-discussie en pleonasmen als een ‘dodelijk verongelukt persoon’. Huisgenoot B was het hier echter niet mee eens en begon het te hebben over dillema’s voor vrouwen als de ongemakken van panty’s en lippenstift. Ik weet dat we een studie zijn met erg veel vrouwen, maar de mannen mogen toch echt niet vergeten worden! Daarna kwam huisgenoot B met het pepernotendillemma. De pepernoten en sinterklaasspullen liggen namelijk al vanaf september in de winkels en dat leek haar toch echt niet verstandig (de zwarte pieten werden uit deze discussie weggelaten). Ik heb ieder jaar met mijzelf de afspraak dat ik pas pepernoten mag eten in november. Helaas ben ik dit jaar toch ook al in september gesneuveld, dus ik was het roerend met haar eens.

Op dat moment sloot huisgenoot C aan bij de blogcrisis. Zij vond het inderdaad een goed idee om in te haken op de sinterklaasgekte, maar kwam met een nieuw idee, namelijk ‘ de chocoladeletters’. Er schijnt een discussie te ontstaan over de grootte en hoeveelheid chocolade per letter. Volgens sommige personen bevat de letter ‘i’ toch echt minder chocolade dan de letter ‘m’, waarop huisgenootje A gefrustreerd riep ‘de letters M zijn altijd als eerste op!’. Want ja, in ons huis alleen al zijn drie personen wiens naam starten met de letter ‘M’.

Na deze wisselende gesprekken was het toch echt weer tijd voor al mijn huisgenootjes om terug te keren naar de studieboeken en een poging te doen om te leren.

Ondanks mijn gebrek aan inspiratie waren daar dus gelukkig mijn huisgenootjes en bij dezen wil ik huisgenoot A, B en C hartelijk danken voor hun medewerking. Ik wens jullie TW!ST’ers ook deze keer weer een goede maand toe en hopelijk tot snel!