Sneeuw, IJs en een Masterscriptie

Lieve TW!ST’ers,

Wat gaat de tijd toch weer snel! Het is alweer eind januari en het eerste semester zit er zo goed als op. Januari was een hele vreemde maand. Aan het begin van januari konden we allemaal lekker genieten van de laatste dagen van de (zeer noodzakelijke) kerstvakantie. Althans dat had ik gehoopt. Ik was zelf lekker bezig met het typen van eindverslagen voor mijn vakken en iedereen in mijn omgeving was al weer druk bezig met het leren/blokken/stressen voor de naderende tentamens.

In de tweede week van januari waren we ook nog eens met z’n allen afgezonderd van de rest van het land door de verschrikkelijke ijzel en sneeuwstormen (achum), die onze geliefde stad teisterden. Een bekende van mij had net op dat moment een Noorse collega op bezoek. De Noorse collega was toch wel zeer verbaasd dat heel het noorden van Nederland plat lag na enkele centimeters sneeuw. Ik moet toch ook toegeven dat het erg vermakelijk was om vanuit mijn kamer toe te kijken naar alle mensen die glibberend en glijdend door mijn straat kwamen. Totdat ik natuurlijk zelf de deur uit moest. Na onderuit te zijn gegaan met mijn fiets, bijna te zijn geraakt door studenten die aan het curlen waren met bierkratten en al schaatsend naar mijn bestemmingen te moeten komen, was het lachen mij toch ook wel een beetje vergaan.

Maar goed, genoeg over januari. Aankomend half jaar is (als het allemaal gaat volgens plan) het laatste half jaar dat ik rond zal lopen bij de studievereniging en op de Uni. Afgelopen half jaar heb ik de drie vakken gevolgd van de master Neurolinguïstiek, namelijk Afasiologie, Dyslexie en Taalontwikkelingsstoornissen. Aankomend half jaar ga ik mijn masterscriptie schrijven en twee dagen in de week stage lopen bij het speciaal voortgezet onderwijs (cluster 2). Op deze middelbare school zitten voornamelijk tieners met taalontwikkelingsstoornissen en/of autisme. Ik ben heel benieuwd naar wat deze stage mij gaat brengen en ik zal jullie hier ook zo goed mogelijk van op de hoogte proberen te houden. Voor nu succes met de laatste tentamens en met het voorbereiden op semester 2. Hopelijk tot snel en anders tot volgende maand!