Ouderejaars ervaringen

Lieve TW!ST´ers,

Het schooljaar is al weer in volle vaart bezig en we zitten allemaal weer met onze neus in de boeken.  Ik heb afgelopen jaar mijn bachelor voor Taalwetenschap afgerond en ik heb vakken gevolgd en stage gelopen voor de minor Logopedie. In september ben ik gestart met de master Neurolinguïstiek, hierbij volg ik de vakken Afasiologie, Dyslexie en Taalontwikkelingsstoornissen.

Daarnaast ben ik dit jaar studentmentor voor de nieuwe eerstejaars Taalwetenschap. Dit houdt in dat ik samen met nog een studentmentor een college geef over verschillende onderwerpen die aan bod komen tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar. Ook zijn wij altijd bereikbaar en aanspreekbaar voor het beantwoorden van vragen en gaan wij gezellig een keertje eten met onze mentorgroep.

Ik heb net mijn eerste college gegeven aan de nieuwe eerstejaars. Dit zorgde ervoor dat ik eens ging terugblikken op mijn eigen eerste jaar. Dat voelde als heeeel lang geleden (ja, dit klinkt erg oma-achtig)! Als eerstejaars hoopte ik vooral dat ik mijn tentamens zou halen en dat ik niet hopeloos zou verdwalen in een (voor mij) onbekende stad. Gelukkig is dit slechts één keer het geval geweest. Ook vond ik de vakken Psycholinguïstiek I en Taalontwikkelingsstoornissen I ontzettend leuk, maar had ik wat meer moeite met Statistiek en Syntaxis (zoals veel van jullie waarschijnlijk kunnen beamen).

Na drie jaar studeren ken ik de stad Groningen gelukkig een stuk beter en heb ik alle vakken uit de bachelor weten te overleven. Momenteel ben ik dus bezig met het behalen van mijn master. Wat ik na mijn master wil gaan doen is voor nu nog vrij onduidelijk, maar daar hoop ik in de loop van dit jaar achter te komen.

Ik wens jullie een ontzettend leuke maand toe en denk zelf ook eens terug aan je eerste jaar. Hopelijk zorgt dit voor een leuke herbeleving! Als je pas net bent begonnen, geniet er dan goed van!

Groetjes Mirthe