Het Alfabetfeest

Lieve TW!ST’ers,

Dinsdag 23 februari was het weer zo ver, het lang verwachte Alfabetfeest. Voor diegenen die helaas niet aanwezig konden zijn en voor diegenen die überhaupt nog nooit van dit feest hebben gehoord, zal ik eerst een korte uitleg geven. Het alfabetfeest is een feest dat jaarlijks wordt georganiseerd door verschillende studieverenigingen. Dit zijn niet alleen studieverenigingen van de Faculteit der Letteren, maar ook studieverenigingen waarbij de cijfers belangrijker zijn dan letters. Het feest werd ook dit jaar weer in de Kokomo gevierd. Je vraagt je misschien af, waarom heet dit feest dan het Alfabetfeest? Het mooie van dit feest is dat het thema een bepaalde letter uit het alfabet is. Vorig jaar was het de letter ‘W’ en het jaar daarvoor de letter ‘R’. Op de vorige feesten kwam je dus Walvissen, Ritsen, Weervrouwen en Reporters tegen.

Dit jaar was het de beurt aan de letter ‘B’. De snelle denkers en de creatievelingen onder jullie zullen al snel veel ideeën voor bijzondere kostuums opborrelen. Toch is het ieder jaar weer afwachten welke kostuums er op het feest zullen verschijnen en wie er echte kunstwerken van hun kostuums hebben gemaakt. Zo liepen er op het feest bruiden, badjassen, boeven, bejaarden en bestek rond (zowel een kostuum waar allerlei bestek op was vastgemaakt, als levensgrote messen, vorken en lepels). Ook waren er kostuums als breekbaar, bodypaint, banaan en bonuskaart te zien in de menigte. Ikzelf was trouwens verkleed als burrito, jammer genoeg leidde dit soms tot verbaasde mensen die zich afvroegen of ik verkleed was als broodje gezond. Kortom, genoeg verschillende outfits om de hele avond je ogen uit te kijken.

Ik vond het zelf een erg geslaagd feest en voor de mensen die erbij waren hoop ik dat jullie net zo’n leuke avond hebben gehad. Veel plezier en succes weer deze maand en probeer zelf nog eens na te denken over leuke kostuums met de letter ‘B’ ;).

Tot volgende maand!