Edinburgh, wat was je mooi

Lieve TW!ST’ers,

Deze keer wil ik het graag met jullie hebben over de ontzettend leuke studiereis naar Edinburgh, georganiseerd door niemand minder dan de ReisCie van TW!ST. Eerst even wat basisinformatie over de reis:

Bestemming: Edinburgh

Ligt in: Schotland

Bevolking: 482 640 mensen (2012)

Lekkernijen: Scottish tablet, Haggis (en vast nog veel meer)

Daar stonden we dan met z’n allen op donderdag om half vijf op het station van Groningen. Natuurlijk was het nog even spannend of iedereen op de tijd de trein zou kunnen halen (ik zal geen namen noemen), maar om 16:46 vertrokken we toch echt met onze trein richting Schiphol. Na een vlucht van ongeveer anderhalf uur raakten onze voeten voor de eerste keer de grond van Schotland.

Het programma van de ReisCie was afwisselend en goed gevuld. Van bezoeken aan musea tot een rondleiding in de universiteit en van dansen in een kroeg tot een wandeltocht op een berg. We sliepen in een hostel op een slaapzaal met in totaal negentien mensen. We hebben veel cultuur kunnen proeven door de vele kiltwinkels, de halve liters bier en de nacho’s met Haggis. Soms was het nog wel even zoeken naar de juiste route of naar de juiste kroegen. Uiteindelijk leidde dat wel tot de mooiste ontdekkingen in de stad zelf. Zo zijn we beland in een salsaclub waar in koppels werd gedanst terwijl wij met achttien vrouwen en 1 man waren.

Natuurlijk waren er ook prachtige momenten om nooit meer te vergeten. Zoals een bus die toch niet helemaal uitkwam waar hij hoorde uit te komen, sprinten door Edinburgh om op tijd bij een lichtshow te kunnen komen en natuurlijk niet te vergeten de lange douanecontroles op het vliegveld omdat sommige TW!ST-leden er toch wel zeer verdacht uit zagen.

Helaas kwam ons avontuur op zondagavond weer tot een einde. We stapten ’s avonds weer in het vliegtuig en de meeste van ons zijn daarna als een blok in slaap gevallen. Ik kijk erop terug als een ontzettend leuke ervaring en ik heb veel mensen van mijn studie beter leren kennen. Bij dezen wil ik de ReisCie nogmaals bedanken en ik hoop dat er volgend jaar zeker een vervolg gaat komen!